Soms zit het mee en soms zit het tegen

G’day mates!

Er is in de paar weken radiostilte weer het een en ander gebeurd.

Zo zijn wij bijvoorbeeld verhuisd. Inmiddels wonen wij op de Beach Road in Bondi Beach. Zoals de naam al doet vermoeden is het erg dicht bij het strand, maar 5 minuten lopen! Helaas is het de laatste paar dagen niet echt beach weer en dus hebben we nog niet echt veel van ons locatie voordeel kunnen genieten, maar toch J De zoektocht naar ons nieuwe huis was wel vrij bijzonder. Jullie willen niet weten in wat we allemaal hebben bekeken. Als je denkt dat Amsterdamse studentenhuizen erg zijn, heb je sommige plaatsen hier nog niet gezien.. En als je denkt dat Poolse mensen in Nederland met velen in een huis wonen, heb je het mis.. We zijn in een huis geweest waar mensen achter een kast midden in de woonkamer een paar lakens hadden gespannen en op matrassen op de grond sliepen; middenin de woonkamer dus! Een ander huis wat we aan onze neus voorbij hebben laten gaan is het crackhouse. Bij binnenkomst lag degene die ons het huis zou laten zien in een coma, waaruit zijn vriend hem met moeite kon ontwaken (en dit was om 19 uur). Eenmaal bij zinnen was hij nog steeds zo stoned als een konijn, evenals de andere huisgenoten, en toen wij bij de vraag waar komen jullie vandaan, Amsterdam zeiden, zag je hun ogen open gaan en twinkelen. Verder zijn we nog in een zwijnenstal geweest waarin 18 mensen woonden! Het was er vast gezellig, maar zo goor! En met zijn 6en op een kamer in van die hostel stapelbedden slapen leek ons ook niet echt relaxed. Ook een kelder, wat op zich qua ruimte/prijs verhouding echt prima was, hebben we laten slippen. Het voelde er zo bedompt dat je waarschijnlijk na een week naar het dakterras met ultiem uitzicht zou rennen om er vanaf te springen. Maar uiteindelijk hebben we dus een kamer in een fijn huis gevonden. De kamer zelf is niet heel groot, maar het huis is wel echt mooi ingericht en hebben we een tuin met bbq. Alleen moet er nog iets gebeuren met de douche, want de pisstraal die er nu uitkomt, is niet eens camping waardig. En we hebben een huiskat genaamd Mitzi. En die is (prettig) gestoord. Vooral ’s nachts als je naar de wc moet heeft ze de neiging om je in het donker te besluipen en aan je benen te gaan hangen.. De verhuizing zelf was ook nog een leuke klus. Wat je in twee maanden erbij kunt verzamelen is niet normaal. Op de foto zien jullie ons bepakt en bezakt, en dit was nog maar de helft.. En wij bedachten ons in de bus pas dat we natuurlijk ook een taxi hadden kunnen pakken die waarschijnlijk maar iets van 15 dollar zou hebben gekost en waar we niet 2x voor heen en weer hadden te hoeven slepen..

Afgelopen zaterdag hebben we ook weer een levensles opgedaan. Je moet geen afspraken maken met je Franse en Zwitserse ex-huisgenoten. Zij wilden graag op zaterdagavond uit met ons in een of andere bar. Wij dachten prima. Maar omdat wij de volgende ochtend vroeg wilden gaan surfen zouden we het niet laat maken en wilden we eigenlijk niet zover weg uitgaan. Maar goed, zij wilden erg graag naar een of andere bar genaamd the Columbian en dus dachten wij oké. We hadden afgesproken om daar om een of 9 te zijn. Wij komen dus natuurlijk fashionably late om half 10. Maar geen spoor van hen te bekennen in deze bar, die behangen is met regenboog vlaggen.. Bij het bestellen van een biertje bij de barman wordt ons vermoeden bevestigd, dit is een gaybar. We krijgen een sms, ze zullen iets later komen.. Wij dus maar naar boven om rustig in het lounge gedeelte ons drankje te doen. Het is een mooie bar, mooi ingericht, maar de airco staat op stand Noordpool ijswind en de blikken van vrouwen die ons tegemoet komen maken ons toch wel wat ongemakkelijk. Dus wij gaan maar even ergens anders een koffie halen. We krijgen weer een sms, ze gaan nu van huis.. Wat dus zou moeten betekenen dat ze +/- drie kwartier later er zeker wel zouden moeten zijn. Wij dus weer terug naar de bar. Toegeven het bestuderen van een stel travestieten met hun vriendjes is vermakelijk. Maar als wij dan uiteindelijk een sms ontvangen waarin staat dat ze toch maar niet naar de bar komen, maar direct doorgaan naar een of andere club, zijn we not amused! Dat is dus geen bbq bij ons in de tuin voor onze ex-huisgenoten.

Redelijk uitgeslapen de volgende ochtend, nadat we de gear al hebben gehuurd en onszelf in de wetsuits hebben gehesen, krijgen we te horen dat de surfing conditions niet bepaald optimaal zijn.. Maar ja, we zijn er vroeg voor opgestaan op onze zondag, we hebben al betaald en we hadden al een paar dagen zin om te surfen, dus we gaan toch. Diehards. De golven die op de shore breken zijn niet te doen, dus moeten we wat verder uit pedelen. Dat op zich al is een avontuur. Zodra je over de golf heen komt stort je in een soort van afgrond. Als je er al overheen kan komen, soms is het maar beter om een eskimorol met je board te doen (net als kanoërs). Alleen ook dat is niet altijd even succesvol. We waren voordat de golf over ons heen rolde dicht bij elkaar, maar daarna waren we elkaar even kwijt.. De golf had Tessa 20 meter mee genomen richting strand. En als je dan uiteindelijk op de plek waar je wilt zijn bent, moet je op een goede golf wachten. Alleen het vinden van een goede golf in deze condities was lastig. “Ja, dat lijkt me wel een goede.” “Ja, inderdaad, die pakken we.” Maar als je dan eenmaal tijdens het peddelen voor die golf achterom kijkt, weet je al “dit gaat naar worden.. =S” En als je dan kunt staan op je board, is het maar een paar tellen voordat je een nose dive maakt de afgrond van de brekende golf in en je in een soort van centrifugerende massa half verdrinkt. Nadat er een uur met ons gespeeld was door de oceaan hadden we daar dan ook wel genoeg van, en ook het feit dat we tijdens een zeer smerige golf op elkaar crashten waarbij er een board in Tessa’s been werd gelanceerd en de golf naar op Iris haar rug brak deed ons doen opgeven. Inderdaad niet bepaald optimale omstandigheden voor beginners..

Zoals jullie aan de foto’s kunnen zien doen we ook nog wel eens wat aan onze stage. Deze week zijn we er zelfs iedere dag geweest, en nog hele dagen ook! Maar goed, het is nu dan ook echt begonnen. We hebben de eerste experimenten achter de rug en zijn daar nu foto’s van aan het maken op de microscoop om daar dan straks een analyse op los te laten. Helaas werd onze werk flow afgelopen maandag ernstig onderbroken.. Wij waren speciaal vroeg naar de uni gegaan om onze samples te coaten, aangezien dat nogal een tijdrovende klus is. Dus wij hebben dat machine opgestart en onze samples erin gedaan. Alleen aangezien je af en toe een half uur moet wachten om de vacuüm optimaal te krijgen, waren wij even ergens anders heen gegaan, maar er lag een briefje op waar duidelijk op stond dat de machine in gebruik was door ons. Dus toen wij terugkwamen en we een of andere achterlijke Chinees bij de coater aantroffen waren we nogal verrast. Toen hij ook nog eens vertelde dat wij niet zomaar weg mochten gaan bij de machine en dat hij daarom maar onze samples omgewisseld had voor de zijne, werden we redelijk pissed. Zeker omdat hij daarna nog eens ging vertellen hoe wij moesten coaten.. Dus wij maar even naar onze supervisor Su, want die jongen was niet voor rede vatbaar. Nou kan je aan Chinezen over het algemeen moeilijk zien wat hun mood is, maar Su was zeer pissig.. Maar ook naar Su wilde de jongen niet echt bepaald luisteren en ging zelfs aan haar uitleggen hoe coating werkte. En hoe krijg je degene die het vaakst de coatmachine gebruikt nog pissiger? Maar goed, uiteindelijk is hij op de machine gebleven omdat hij een uur later klaar zou zijn en hij zijn samples daarna ook gelijk moest gaan bekijken onder de microscoop.. Maar volgens Su zouden die toch slecht zijn, aangezien hij echt op een hele rare manier die coater gebruikt. Gerechtigdheid dus voor de 2 uur vertraging! Nou nog maar hopen voor hem dat hij netjes met onze samples is omgegaan..

Afgelopen weekend kwam Tessa er bij toeval achter dat Iuke, een geneeskunde vriendinnetje van haar ook in Sydney was voor een week. Zij verbleef bij verre familie van haar en had wel zin om te meeten. Toen zij dit vertelde aan die mensen, werden wij gelijk uitgenodigd om te komen eten. Op zich natuurlijk al behoorlijk vriendelijk om twee vreemden zonder aarzeling uit te nodigen. Maar toen wij daar aan kwamen werden wij overrompeld door de gastvrijheid. Het begon champagne en allerlei lekkere hapjes. Daarna kregen wij een real homecooked meal, alles was vers en zelf gemaakt. Alleen de kangeroo werd nog net niet zelf geslacht.. Het was echt super lekker en erg gezellig! En toen wij uiteindelijk weer richting huis wilden gaan met de bus, werd dat niet geaccepteerd. Ze zouden ons wel naar huis rijden. Alleen was ons huis aan de andere kant van Sydney en namen we ook niet bepaald de kortste route. We kregen namelijk nog een nachtelijke tour door de city in hun luxueuze auto. Want Sydney by night met alle lichtjes moesten Iuke en wij echt gezien hebben. Van deze gulle gastvrijheid kunnen wij Nederlanders nog wel wat leren!

Geniet van de foto’s en talk to you soon!

Tessa en Iris

Laatste foto's

Reacties 3

Anika 03-04-2009 15:17

Lekkere avonturen allemaal. Relaxed dat je een nieuw stekkie hebt. Het surfverhaal klinkt herkenbaar, in de meest beroerde condities uitpeddelen, half-dood achterin belanden en dan eigenlijk realiseren dat de golven te hoog en te eng zijn....
Hier begint het ook mooi weer te worden, alleen is het wel flat... Volgens windguru zijn de voorspellingen alleen voor dinsdag wel goed en dan ben ik vrij....
Wie weet.
Succes met je coating (misschien was dit een keer een moment om spontaan weer te gaan judoen;-) )
Groetjes,
Anika

maartje 09-04-2009 12:10

hee meiden,
wat een verhaal zeg! ik heb geloof ik even gemist waarom jullie zijn verhuisd. dat eerste appartement zag er behoorlijk relaxed uit!! hoe smaakt kangoeroe?
x, maar

rutjhu 03-05-2009 17:00

zie berischt http://tessaeniris.aroundtheglobe.nl/sterke-verhalen/hint-----wel-een-moeilijke.html?utm_source=atg&utm_medium=email&utm_campaign=notification_story

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer